Presentation av Mården

Mårdens förskola startades för 27 år sedan, och är en av åtta fristående förskolor i Söderhamns kommun. Förskolan har plats för 36 barn och har två avdelningar; Pärlan för de yngre barnen och Diamanten för de lite äldre. Från förskolans gård har vi utsikt mot Söderhamnsån med båtar och vackra gamla byggnader.

Huvudman för förskolan är Norrtullkyrkan. Förskolans verksamhet har därför en kristen profilering. Det märks bland annat genom att vi använder bibelberättelser och sånger som utgår från kristen tro, i den del av verksamheten som inte är undervisning. Vi uppmärksammar de kristna högtidernas betydelse och bakgrund. Vi tror att det är berikande och en trygghet för barn att vara i en miljö där den kristna tron utgör en naturlig del av livet, och att detta går hand i hand med den värdegrund som svensk förskola står för. Alla familjer, oavsett religion och livsåskådning, är varmt välkomna till oss!

På Mårdens förskola lägger vi stor vikt vid det dagliga samtalet med dig förälder, och ser kommunikation och öppenhet som den bästa grunden i vårt samarbete kring barnet. Vi inbjuder till föräldramöte under hösten och erbjuder utvecklingssamtal på höst- eller vårterminen. Två årliga traditioner för hela familjen är luciafest i december och sommarfest i början av sommaren. Dessa hålls i Norrtullkyrkan eller på förskolans gård. Ibland bjuds det på drop-in-fika eller liknande i samband med att vi vill fira något särskilt tillsammans med barnen och er föräldrar.

Lunchmaten kommer från Stenbacken Mat. Där lagas maten till stor del från grunden. Frukost och mellanmål inhandlar och tillagar vi själva. Vi äter gott, varierat och nyttigt, och vi handlar ekologiskt i den omfattning som är möjligt. Vi har ett bra samarbete med dem som lagar maten, och det finns också möjlighet för barn och personal att besöka gården där en del av råvarorna odlas, eftersom den ligger i utkanten av Söderhamn.